Tiki Taka

19,70 €
Impuestos incluidos

Tiki Taka es el hermano mayor de D3 Enòlegs Tinto, y está elaborado con Garnacha Tinta procedente de viñas viejas de poca producción plantadas en terrenos de pizarra gris (licorella), a 900 metros de altitud, secos y pobres, de la DO Calatayud (Zaragoza). Con 15 meses de crianza en barricas francesas Allier de tostado alto. En boca es un vino potente, con un final de boca suave, largo y con una muy buena estructura. Un vino de autor que sólo encontrarás en El Celleret de la Marta!

Producción limitada
Recomendamos decantar el vino antes de servirlo.

Otras DO
Cantidad

Elaborado por los alquimistas Marià Bigordà padre e hijo y Oscar Martínez en las Bodegas Agustín Cubero de Calatayud. La uva procede de viñedos de altura que recuerdan las mejores zonas del Priorat o del Bierzo, a una altitud que varía entre 900 y 1000 metros, con unas espectaculares laderas calizas y de pizarra gris.

La vendimia se realiza manualmente, y después de recoger la uva se selecciona para desterrar las uvas que no tienen la calidad requerida.

La fermentación se hace lentamente, a temperatura controlada de 28ºC., con levaduras propias de la misma viña, y la crianza se realiza en barricas de roble Allier de textura fina y tostado alto.

Tiene una longevidad alrededor de los 12 años.

Nota de cata del Tiki Taka
Vista: Color rojo cereza picota de gran intensidad. Con una buena lágrima.
Nariz: Aroma alegre y potente, a frutas negras, maduras y golosas, ciruelas, moras ...
Boca: Los taninos de la madera son amables y dulces. Potente, con un final de boca suave, largo y con una muy buena estructura.

Temperatura de consumo: 15-17ºC.
Graduación alcohólica: 14,5%

Producción limitada
Recomendamos decantar el vino antes de servirlo.

Maridaje: Carne roja, Carne blanca al horno, Ahumados, Quesos curados. Y con todo lo que quieras que tenga un sabor intenso!

Gran anyada: el projecte
Gran Anyada neix l’any 1997 de la mà de 2 enòlegs inquiets i desperts, enamorats del bon vi i del bon saber fer: en Marià Bigordà pare i en Marià Bigordà fill. Junts, decideixen fer projectes propis aprofitant la infraestructura de cada celler,  tant a la vinya com a les instal·lacions del cellers. 

Als Marians els emocionen els projectes diferents i exclusius. La seva religió és no fer un producte més, sinó anar amassant, a poc a poc, cada projecte, cada terrer, cada collita i cada procés d’elaboració. Aquesta implicació minuciosa des del minut 0 els permet obtenir com a resultat uns vins i uns caves diferents, d’aquells que no se’n troben. 

22 projectes en 15 zones 
Actualment treballen en 22 projectes diferents repartits en 15 zones diferents de la península. No es deixen endur pel prestigi d’una DO o d’un celler, senzillament observen la vinya i el terrer, i a partir d’aquí comencen a treballar en el que acabarà sent un vi o un cava excepcional. 

El terrer i el cep 
Parteixen del terrer, busquen un bon terreny ja plantat de vinya i a partir d’aquí inicien el que acabarà sent el vi creat i elaborat pels Bigordà. Busquen ceps diferents, com ara un Samsó del Montsant que tingui un petit rendiment i per tant una molt bona qualitat, o un Verdejo fora de la DO, d’un terrer amb unes característiques molt concretes, encara que tingui un un rendiment per hectàrea més baix del que és habitual. O un Chardonnay o una Garnatxa que et deixen en “fora de joc” per la seva qualitat a la vinya, o un cava en què el carbònic “fa la migdiada” a l’ epiteli de la llengua… En definitiva, van a contracorrent, i quan tothom busca més producció per hectàrea, ells ens busquen menys, perquè saben que en el pot petit hi ha la bona confitura. 

Produccions limitades 
Treballen sempre des del sentiment i la passió, amb sensibilitat per la terra i per la natura però també per les persones i pels materials. No busquen en qualsevol cas, grans volums ni de productes ni de persones,  i molt menys de ventes. La seva màxima és no fer mai projectes que superin les 2.500 ampolles, i per això no venen a l'engròs, sinó que treballen amb petits clients, sovint clients finals, que comprenguin el seu projecte i el sàpiguen valorar com ells ho fan. 

Exclusivitat
No trobareu cap dels seus productes en les botigues. Només podreu tastar-los a restaurants de qualitat, com ara a Can Jubany, a la Fonda Xesc, als Casals, a l’Skina o a Clos Madrid entre d’altres. O al Celleret de la Marta, és clar! ;-)


88 Artículos

Referencias específicas